МАКЕДОНСКА ЏИУ-ЏИЦА ФЕДЕРАЦИЈА

МАКЕДОНСКАТА ЏИУ-ЏИЦА ФЕДЕРАЦИЈА е национална федерација признаена од страна на Агенцијата за млади и спорт на 04.02.2010 година.

Во моментов федерацијата работи со осум клубови, а во наредниот период преку интензивни семинари со домашни и тренери од странство се очекува таа бројка да се прошири насекаде низ републиката.

Претседател на федерацијата е Катерина Бошковска која воедно е и Основоположник на самата Федерација, мајстор по Џиу-Џица 1. ДАН

Структури во федерацијата

Катерина Бошковска
Претседател
Mагистер по економија, со завршено образование во Германија, зборува три јазици, Германски , Англиски и Албански, Член и Основоположник на Федерацијата, црн појас 1.Дан во џиу џицу. Директор во ЈП " Комунална хигиена" - Скопје. 
Виктор Велинов
Потпретседател
Дипломиран Правник, угледен бизнисмен од Штип, во фирма која вработува околу 100 луѓе плус Агенција за обезбедување, зборува два јазика, Италијански и Англиски, Член и Основоположник на Федерацијата, 2. Дан во џиу џицу.
Ицо Колевски
Генерален Секретар
Дипломиран Правник, угледен адвокат од Скопје, зборува два јазика, Англиски и Унгарски, во Федерацијата од самото основање. Национален судија.
Александар Ацевски
Спортски Директор
Магистер за безбедност, Член, Основоположник и иден творец на Федерацијата, Претседател на комисијата за полагање повисоки појаси, Селектор на Репрезентација, зборува Англиски јазик, вработен во "Водовод"- Скопје. Носител на највисокиот 4. ДАН во Македонија.